fbpx

LEDNLUX & JAGA in Sterck Magazine nr. 29

Kantoorverlichting LEDNLUX
Kantoorverlichting: Wat is belangrijk?
maart 6, 2019
Tunable White & Dim to Warm
Dimmen op kleurtemperatuur: Dim to Warm & Tunable White
juli 29, 2019

LEDNLUX & JAGA in Sterck Magazine nr. 29

LEDNLUX in Sterck Magazine

LEDNLUX in Sterck Magazine

INNOVEREN ZONDER GRENZEN – Artikel uit Sterck Magazine

Op uitnodiging van Sterck Magazine kruisten Jan Kriekels & Agatino Sturiale de degens om te sparren over het leven als innovatief ondernemer.

Jan Kriekels staat bekend als de flamboyante CEO en eigenaar van Jaga. Een man die van innovatie en creativiteit het handelsmerk van zijn bedrijf maakte. De Jaga Climate Designers horen bij de pioniers in hun vakgebied wereldwijd. Minstens even gedreven en innovatiegericht is Agatino Sturiale. De jonge ondernemer stampte samen met Gerry Wouters LEDNLUX uit de grond, een producent van design ledverlichting. Tien jaar later groeit het bedrijf met dubbele cijfers.

 

Een greep uit het interview

Dit bedrijf is wat ik van jongs af aan wilde doen”, zegt Agatino Sturiale van LEDNLUX. “Ook al zagen mijn ouders het niet zitten dat ik voor het onzekere ondernemerschap koos. Ik ben helemaal alleen begonnen in een kamertje thuis met import uit Azië, stockage en ­montage. In 2009 is Gerry Wouters mee in het bedrijf gekomen. Hij is echt een technische crack. We waren jong, hadden geen geld en geen kennis om een bedrijf te leiden. Geen steun van de bank ook. Maar intussen tellen we een achttiental mensen en zijn we hard aan het groeien. De omzet ligt tussen de vier en vijf miljoen euro. We hebben een mooi bedrijfspand gebouwd in Genk. LEDNLUX richt zich vooral op aanbestedingen van rusthuizen, ziekenhuizen, scholen en totaaloplossingen voor kmo’s. We voorzien meestal zowel de ­engineering als lichtstudie. We werken voor studiebureaus en architecten, maar onze klanten zijn eigenlijk de installateurs. 

Sinds een paar jaar trachten we onze stock af te bouwen en zetten we sterk in op eigen productie en assemblage hier in Genk. We doen ook alle ­ontwikkeling en innovatie zelf. Het bevestigen van de componenten op de printplaten gebeurt wel nog grotendeels in China. We kijken ook naar het Internet of Things (IoT). Zo willen we in alle verlichtingsarmaturen elektronica inbouwen die bijvoorbeeld mensen kan detecteren.”

Lees het volledige interview op de website van Sterck Magazine.

 

Benieuwd naar onze innovatieve producten?
Klik hier