Verlichting thuiswerkplek
Gezellig & efficiënt

Bent u iemand die veel thuis werkt?

Dan weet u hoe belangrijk goede verlichting in uw werkplek is. De juiste verlichting zorgt voor goede concentratie, een aangenaam gevoel en leidt tot betere resultaten. Welke verlichting valt onder de categorie ‘juiste verlichting’? Daarop is het antwoord eenvoudig, LED. Hoe dit komt, leest u verder in deze blog. 


Waarom kiezen voor LED-verlichting? Dit is niet alleen een goede zaak voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu! De grootste voordelen van LED-lampen zijn de lange levensduur en het lage stroomverbruik. Daarnaast worden LED-lampen niet warm en zijn ze veiliger dan andere lampensoorten. De kans op oververhitting of brandgevaar is dankzij LED-verlichting een heel stuk kleiner. 


Lichtkleur

Eerst en vooral moet u weten dat LED-lampen verkrijgbaar zijn in veel verschillende lichtkleuren. Deze gaan van zeer warm wit licht tot zeer koel wit licht. Om efficiënt te werken kies je best voor verlichting met een ideale lumenoutput en ditto uitstralingshoek. Wat is een ideale lumenoutput of uitstralingshoek voor jouw werkplek? Dat adviseren we graag op basis van een plan. 


Vervolgens heeft verlichting een sterke invloed op uw dagelijkse leven. Het is bewezen dat u sneller vermoeid wordt van warm licht. Dit is meer bedoeld als sfeerverlichting voor de ruimte. U hebt de beste concentratie wanneer het licht om u heen fel is. Hoe feller het licht, hoe meer concentratie u hebt, des te hoger de productiviteit. Komt er amper natuurlijk daglicht in de ruimte waar u werkt? Dan wordt er aangeraden een extra felle lamp voor deze ruimte te gebruiken.


Welke verlichting heb ik nodig?

Naast het feit dat de lichtkleur invloed op onze concentratie heeft, is ook de kwaliteit van de verlichting van belang. Knipperend licht is iets waar u rekening mee dient te houden. Knipperend licht vermoeid namelijk de ogen. Ook al is het knipperen van het licht niet altijd zichtbaar met het blote oog, het heeft invloed op uw concentratie en prestatievermogen. Dit is een van de redenen waarom kantoren gebruik maken van LED-panelen. LED-panelen knipperen niet en hebben diffuus licht wat zeer aangenaam is om in te werken. Moest u toevallig op zoek zijn naar een vergelijkbare lichtbron als een LED-paneel, dan is een LED-downlight zeker een goede keuze voor in uw bureau.

Ook heeft LEDNLUX een groot aanbod in maatwerk. Zodat je de meest gepersonaliseerde verlichting in jouw lievelingswerkplek kunt installeren. Graag meer weten over maatwerkverlichting? Bekijk de pagina of contacteer ons voor gepersonaliseerd advies.


Wil je graag meer advies over het type verlichting? Stuur ons een bericht.


ContactLICHTPLAN
GO OF NO GO?