LICHTPLAN
GO OF NO GO?

Jouw project, klaar om te starten. Een goede mix tussen verschillende types verlichting. Maar hoe combineer je deze verlichting met elkaar? Om de verlichting zo optimaal mogelijk te gebruiken is een lichtplan erg belangrijk.

Maar wat is dat lichtplan precies?

Verlichting heeft een enorm grote invloed op de sfeer van jouw project. Veel valt of staat met de juiste verlichting. Verkoop meer, versterk jouw imago en laat jouw werknemers genieten van de juiste verlichting. Een lichtplan of lichtstudie zorgt ervoor dat je het beste uit jouw project haalt. Het wordt ook wel de basis voor goede verlichting genoemd. In een lichtplan staat onder andere aangeduid waar de lichtpunten zijn en waar de armaturen komen. Wat krijg jij? Een plan met concrete voorstellen.

Interne lichtadviseur

Bij ons kun je terecht voor een lichtplan bij één van onze lichtadviseurs. Op basis van budget en smaak stellen we een lichtplan op. Voor onze lichtadviseurs werkt het makkelijk om in een vroege fase bij een project betrokken te worden. Het is daarom belangrijk om dat duidelijk te maken bij jouw samenwerkingspartners zoals de architect, studiebureau en installateur. Met het plan en de suggesties wordt de installatie ook makkelijker.

Jouw plan

Een lichtplan vertrekt vanuit een plan. Onze lichtadviseurs bekijken hoe het daglicht binnenvalt en spelen hierop in. De afmetingen van de woning en de indeling spelen hier ook zeker een rol. Heb je al enig idee waar bureauruimtes of schilderijen komen? Laat dit zeker ook weten. De lichtadviseur combineert functionaliteit en sfeer in de kamer. Dit doen we door de verlichting te verdelen in algemene verlichting, sfeerverlichting, indirecte verlichting en decoratieve verlichting.

In de blog ‘Home Lighting’ maken we het onderscheid tussen de verschillende verlichting. Zowel in home lighting als kantoorruimtes blijven de types verlichting hetzelfde.


Contacteer ons als je een lichtplan wilt laten maken


Thuisverlichting
Voel je echt thuis