PUBLIC LIGHTING

Algemene verlichting in openbare ruimtes

 Public lighting,  oftewel verlichting in openbare ruimtes, is functionele verlichting in een decoratief jasje. De tijd dat public lighting enkel functioneel is, is al lang verleden tijd. Dat wilt niet zeggen dat de functie vergeten wordt, in tegendeel. Het is een 'en-en-verhaal'. Functionele verlichting met een decoratieve toets worden ingezet om toerisme te stimuleren, om een bepaalde community aan te trekken of gebouwen te accentueren.

De Bron

Lanaken

Een ontmoetingsplaats voor verschillende generaties om te connecteren met elkaar en te leren van elkaar. In samenwerking met AEW, Deholi, AEW Security en Vandenbriele is deze prachtige transformatie van bibliotheek "De Bron" tot stand gekomen.

Het armatuur dat hiernaast wordt getoond is de Circle down.

Atlas College

Genk

Het Atlas College wil een plek zijn waar mensen zich verbinden, waar leerlingen en leerkrachten elkaar ontmoeten rond gemeenschappelijke interesses en passies, waar zij samen leren en leven. 

Met zijn brede studieaanbod speelt het Atlas College in op de verscheidenheid aan talenten van leerlingen. Leerlingen mogen zichzelf zijn en worden gewaardeerd voor hun specifieke mogelijkheden en unieke persoonlijkheid. 

Én wat heeft er meer persoonlijkheid dan een maatwerk armatuur van LEDNLUX?

We vertaalden het DNA van de school in een flexibel, niet-alledaags armatuur. De SCUPO is een elegant profiel met een eigen identiteit. De organische vormen van het stijlvol profiel staat voor de diversiteit en de cohesie tussen de leerlingen en leerkrachten. Door verschillende bochten te koppelen aan elkaar verkrijg je een ware lichtbeleving. 

 Het armatuur dat hiernaast wordt getoond is de Scupo.

Labiomista

Genk

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg (Genk) evolueert een project dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen over de mix van het leven. LABIOMISTA bestaat uit 24 hectare waarvan de helft vrije natuur is. Het parkgedeelte bevat drie dierencompartimenten van ruim 9 000m², drie vijvers, een wandelpad van meer dan een kilometer lang met enkele bruggen. 

LABIOMISTA is een permanent en evoluerend kunstwerk dat je uitnodigt, uitdaagt en inspireert. De ingang van het gebouw is strak verlicht met onze meest bekende Linia, namelijk Linia 5470. Deze komt mooi tot zijn recht bij valavond waardoor het gebouw de eyecatcher is van Zwartberg.

 Het armatuur dat hiernaast wordt getoond is de Linia 5470.

Campuspark

Hasselt

Upkot is een creatief bedrijf dat in verschillende steden studentenhuizen vestigt. Upkot denkt outside of the box en streeft ernaar om te blijven groeien. In samenspraak met Maris is er gekozen om het armatuur Quadra V te pendelen in de leefruimtes. De combinatie tussen de strategisch geplaatste armaturen zorgt voor een erg dynamisch speelveld om te brainstormen of gewoon te chillen.

De QUADRA V is een verfijnde verlichting dat zeer geschikt is in openbare ruimtes en trappengangen. Met een stralingshoek van 180° zorgt de Quadra V ervoor dat er een directe lichtuitstraling is.

Benieuwd naar wat de Quadra nog meer te bieden heeft?

Gemeentehuis

Aarschot

Stadhuis Aarschot, gelegen in de Belgische provincie Vlaams-Brabant in het arrondissement Leuven. De stad telt zo’n 30000 inwoners waarvoor het Stadhuis van Aarschot dag in, dag uit klaar staat. Een groot deel van het stadhuis is vernieuwd waardoor het er ruimer en ook moderner uitziet. Het gebouw is onder andere heel wat toegankelijker gemaakt en een deel van de service is ook gedigitaliseerd.

Er werd een architecturale combinatie gemaakt van glows, rings en maatwerk linia 5470 lijnen om een dynamische effect te creëren. Er werd een frisse wind door Aarschot geblazen, ga jij ook eens langs?

 Het armatuur dat hiernaast wordt getoond is de Glow.